MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - APOTHEKE
Opis
Makaron bezglutenowy
Dania z makaronem to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych potraw. Można przyrządzić je na słodko i na wytrawnie, z owocami lub warzywami, a także zrobić sałatki. Nie każdy jednak może pozwolić sobie na spożywanie tradycyjnego makaronu z pszenicy. Z myślą o Klientach poszukujących alternatywnych rozwiązań przygotowaliśmy w naszej ofercie bezglutenowy makaron z mąki ryżowej i tapioki.
Smaczny makaron bezglutenowy do różnorodnych zastosowań
Makaron z mąki ryżowej ma delikatny smak, który doskonale komponuje się z różnymi daniami. Jego przygotowanie jest równie łatwe, co tradycyjnej pasty. Wystarczy wrzucić go do wrzątku i gotować wskazaną na opakowaniu liczbę minut. Co ważne — makaron bezglutenowy to produkt BIO — może więc być dobrym wyborem także dla osób dbających o zdrowe odżywanie. W naszym sklepie zamówisz go z wysyłką do paczkomatu. Zapraszamy także do zapoznania się z innymi dostępnymi u nas produktami.
SKŁADNIKI
mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Kraj: Czechy